simeneide.com

"Alle vil redde verden, men ingen vil hjelpe mamma med oppvasken"

Venstre skal si ja på søndag!

Venstres landsmøte sett ifra min laptop-krok

Venstres landsmøte sett ifra min laptop-krok

Det er Venstres landsmøte i Stavanger. Det er valgår – og Venstre har sagt klart ifra at de ikke vil sitte i regjering som tillater leteboring i Lofoten- og Vesterålområdet. Et stortingsprogram skal også skrives. Der er det mange avgjørende debatter, deriblant vurderingsformer på skolen, kommunereformer og medlemskap i den Europeiske Union.

Hvis du har sagt EU i Venstrekretser i det siste kan man kjenne en slags elektrifisering av luften rundt deg. Etter forrige svært svake nei, har det vært sterke krefter for å få Venstre til å snu til et ja-parti. I tillegg ser man at EU stadig inkluderer flere øst-europeiske land, og går i retning av et enda større freds- og samarbeidsprosjekt enn det har vært hittil. Europas store klimasatsning med 20-20-20, overgår det norske myndigheter har klart å love klimaet. Gjennom å løfte levestandarder til mennesker i hele Europa, og spesiellt tidligere kommunistiske land, er EU blitt et prosjekt svært få er negative til – det er svært flere som mener Norge ikke bør være en del av dette prosjektet.

EU er langt fra perfekt, og har mange elementer man bør arbeide for å endre på. For eksempel bør man presse på at enda flere land kan inkluderes i EU, slik Lars Sponheim påpeker i talen sin til Venstres landsmøte. Allikevel kan man svært tilfredsstillende se at EU stadig løfter seg fremover og utover.

Det var svært merkelig å se den svært klartalte politikeren Lars Sponheim gi et mumlende svar til hans standpunkt i EU-saken. Hans standpunkt delte seg i midten, men sa ja til EU på lang sikt. Det vil allikevel ikke bli noe problem for han å fortsette som leder når Venstre sier ja til norsk EU-medlemskap på søndag! 🙂

Reklamer

24 april, 2009 - Posted by | Society

1 kommentar »

  1. Ja det håper jeg virkelig!

    Kommentar av Sarah Stephanie | 24 april, 2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: