simeneide.com

"Alle vil redde verden, men ingen vil hjelpe mamma med oppvasken"

Å sette autoritært mot autoritært

SOS rasisme mener at politiske meninger bør bestemme om du har lov til å være i Norge eller ikke. Da David Ivring ankom TV2-huset i Oslo i dag hadde de med seg bannere som «Nazister er ikke velkomne i Norge» og «David Irving – nazist og kriminell». Videre var det flere demonstranter som hoppet opp på panseret til Irvings bil da han forlot tv2-huset. Med dette arbeider antirasismebevegelsen mot seg selv i sin kamp for toleranse og likeverd.

En organisasjon som arbeider mot fordommer, fremmedhat og rasisme har en rett, jeg vil nesten hevde de har en plikt, til å demonstrere når en person som David Irving kommer til Norge for å ytre særdeles motbydelige meninger. Nazismen har drept mange uskyldige mennesker i verden; jøder, funksjonshemmede og politiske motstandere var alle ofre som måtte lide for Hitlers perfekte, tredje rike. Det blir derfor tragikomisk at nettopp en organisasjon som ønsker å arbeide mot slike overgrep ønsker å kneble sine politiske motstandere: både ved å nekte han talerett, og å prøve å stoppe bilen han kjører i.

Ytringer kan ikke knebles, de kan bare gå under jorden. Det var informasjon fra de vestlige landene til mennesker i Soviet som gjorde at det autoritære regimet gikk i oppløsning. De innså at propagandaen som ble servert av myndighetene ikke stemte med virkeligheten, og at Soviet kanskje ikke var det drømmesamfunnet myndighetene hevdet. De gjorde sine egne bedømmelser av informasjonen de mottok. Det at folket visste om et alternativ til kommunismen var det som de facto førte til dets fall.

Derfor må ytringsfriheten være det fremste våpenet mot nazisme og fremmedfrykt. Jeg tror ikke vi har mye å frykte, og har såpass stor tro på at det norske folk vet å vende hans løgner ryggen. Men det er synd at SOS rasisme og flere europeiske land ser ut til å tro at det er de autoritære virkemidlene som er våpenet mot de autoritære holdningene.

Reklamer

26 mai, 2009 - Posted by | Civil Liberties, Society | , , ,

3 kommentarer »

 1. Enig! David Irving har vel heller ikke direkte benektet holocaust!
  Forøvrig er det ironisk at hysterikerne nå bidrar til å gi ham 10 ganger mer oppmerksomhet enn han ellers ville fått og at de benytter seg av en politisk metodikk som minner mye om nazistenes fremgangsmåte før de kom til makten.

  Kommentar av Martin K | 26 mai, 2009

 2. Irving er en tosk som neppe ville fått mye medieoppmerksomhet uten alt bråket og hans fengselsstraff i europeiske fengsler. For eksempel påsto han at SOS rasisme-demonstrantene var kjøpt og betalt for å stå der, og at de var arbeidsledige junkies.

  Det å måtte gi en slik person sympati er hardt – men alternativet ville vært verre.

  Kommentar av Simen | 26 mai, 2009

 3. Veldig enig i det du skriver i bloggen.
  Jeg føler bare mer og mer avsky for disse bøllene i Rød Ungdom og SOS rasisme. Det at noen skal ha den eksklusive retten til å avgjøre hva som er rett og galt er skummelt.
  Den eneste jeg kan tenke meg skulle ha en slik rett måtte være Gud. Ikke en mobb med agressive bøller fra den radikale venstre siden, folk som forøvrig mener at kommunismen bør gjeninføres med vold og revolusjon. Det sier litt om folkene i Tjen-Folket (SOS rasisme er hovmesteren til Tjen-Folket) og rød ungdom når de har under 1% oppslutning i Norge og likevel hevder at de vet hva som er det beste for de 99% andre, nemlig kommunisme.
  Disse folkene er rett og slett patologiske narsisister.

  Kommentar av oda | 26 mai, 2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: