simeneide.com

"Alle vil redde verden, men ingen vil hjelpe mamma med oppvasken"

Et brunt utspill fra Lundteigen

Per Olaf Lundteigen er ikke spesielt begeistret over innvandrere. Når han går i harde ord ut mot bussjåfører som ikke kan norsk, blir jeg ikke særlig provosert av hva han faktisk sier – selvfølgelig bør man kunne kommunisere med bussjåfører som kjører deg rundt. Det er heller hans undertoner av fremmedfrykt og innvandrerskepsis i uttalelser som «vi må forstå hva som skjer i denne bransjen. Flere busser, bedre lønn og bedre arbeidsvilkår vil gjøre yrket mer attraktiv for nordmenn» som gjør at han lager et skille mellom «innvandrere» og «etniske nordmenn». Det er problematisk.

For det første viser dette en manglende respekt for alle de som kommer til Norge og jobber. Med Lundteigens utspill er det klart at han er misfornøyd med mange av de som tar seg til takke for noe han selv karakteriserer som et yrke «uten den respekten de fortjener». Det er ironisk – i hans ønske om å styrke respekten, viser han absolutt ingen respekt for de som arbeider som bussjåfører i dag.

I tillegg kan vi jo lure; «dersom vi ønsker flere nordmenn inn i bussjåførjobber kan vi gi dem høyere lønn»… Hvilke andre sektorer kunne Lundteigen tenke seg flere nordmenn inn? Helsesektor? Taxinæring? Kebabsjapper? Stortingsrepresentanten vil da kanskje oppdage at vi slett ikke har nok arbeidskapasistet blant oss «etnisk norske». Det er helt nødvendig med arbeidskraft utenfra landets grenser, og vi bør prise oss lykkelig over at noen faktisk ønsker hjelpe til med å fylle de jobber vi trenger folk til. Lundteigens «norske jobber for nordmenn» holder ikke, og jeg regner med at busselskaper klarer å vurdere selv hvorvidt en bussjåfør kan fungere i jobben eller ikke.

Reklamer

20 august, 2009 - Posted by | Civil Liberties, Society, Uncategorized, Welfare

4 kommentarer »

 1. Simen,
  du som er så liberal og så pent kledd, hvorfor tar ikke du regningen av innvandrere. Hvis du forstår at den store majoritet av Nordmenn, ikke ønsker innvandrere, men dette ønsket blir ikke representert av dagens politikere. Hvorfor kan ikke du gi opp dine goder til fordel for innvandrere. Gi opp din families eiendom, flytt utenlands til Pakistan. Du som elsker dem så høyt får ta regningen først.

  Kommentar av Terje Grønlie | 20 august, 2009

 2. Terje,
  jeg er en del av folket, og vil gjerne ha mer innvandring. Det er en mening som deles av flere:
  http://www.ssb.no/innvhold/tab-2008-12-16-02.html

  Dessuten er jeg glad i Norge – og ønsker heller å få folk med meg på å gjøre det bedre enn å rømme landet.

  Kommentar av Simen Eide | 21 august, 2009

 3. Bra innlegg om Lundteigen.

  Artig at Lundteigen tror at det å øke lønningene i lavtlønnsyrkene plutselig vil gjøre at man får nok hvithuder til å gjøre alle jobbene.

  Men for øvrig er det hele mest trist.

  Kommentar av Bjørn | 23 august, 2009

 4. Takk for det.
  Hans logikk er ikke bare ekstremt optimistisk, men det virker også som om han mener kun hvithuder er gode nok til å gjøre jobben. Og det er selvfølgelig synd.

  Kommentar av Simen Eide | 23 august, 2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: