simeneide.com

"Alle vil redde verden, men ingen vil hjelpe mamma med oppvasken"

Dykking i Dahab

Denne julen har i sin helhet vært en rekke av svært uventede hendelser. Den opprinnelige planen var å tilbringe den i Japan sammen med et par venner, hvor alle hadde kjøpt billige billetter tidlig i høst. Men British Airways’ fagforening truet med streik (apropos, hvem truer med streik i julesesongen når selskapet selv holder på å gå under?!), og jeg booket om flybillettene for å ikke miste ferien totalt. Derfor har turen nå gått til dykkerparadiset Dahab i Egypt, og i morgen drar jeg videre til Portugal for å prøve elvene rundt Porto. Dagene har gått bort til soving og dykking, og selv om jeg ikke har noe kamera å ta med på dykkerturene, fikk jeg noen flotte bilder når jeg snorklet på stranda, bare femti meter fra kysten, en fire-fem meter under vann.

Drakefisk (Lion Fish) er en ganske vanlig fisk. Den har trege bevegelser, men du vil ikke røre ved den. Giften som sitter i piggene skal være en av de giftigste i havet. Av en firebarnsmor som hadde vært så uheldig å røre en med hånden sa det var ti ganger verre enn å føde barn, så der har alle overmodige fedre en mulighet til å vise at de også tåler smerte.

Under en stein fant vi ti moreneåler (moray eel), som ikke var spesielt redde. Vanligvis freser de så fort du kommer innenfor fem meter radius, men disse var tydeligvis vant til utallige snorklere og dykkere som kikket på de. Synd, de er mye morsommere når de viser tenner.

Reklamer

27 desember, 2009 - Posted by | Outside Society | ,

1 kommentar »

  1. Fett!

    Kommentar av erlendsand | 31 desember, 2009


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: